Schilderwerken voor buiten en binnen

Wand- en Plafondafwerking

Het vervangen (of voor het eerst aanbrengen) van wandafwerking is vaak een essentieel of ingrijpende verandering en zeer bepalend voor uw interieur. Naast sauswerk op glad gestucte wanden, wordt behang weer een steeds populairder wandafwerking. Dit kan variëren van standaard ‘scan’, tot de meest exclusieve behangen.

Handig!

Het goed afleveren van een opdracht valt of staat met het grondig reinigen van de te bewerken onderdelen.

Vooral bij buitenschilderwerk is het belangrijk om vooraf de situatie grondig te inspecteren. Door weersinvloeden of andere (natuurlijke) vervuiling kan het oppervlak behalve vervuild te raken, ook op andere manieren aangetast zijn. Uv-straling bijvoorbeeld, tast niet alleen het lakwerk aan maar ook de (beglazings)kit, wat op den duur inwateren kan veroorzaken.

Bij het vervangen van (kozijn)hout wordt er gebruik gemaakt van duurzame hardhouten Merbau of Meranti passtukken. Bij zowel het vervangen van een onderdeel of het inzetten van een stuk zal bij het verbinden van het bestaande met het nieuwe hout na het schilderen niets zichtbaar meer zijn.

Voor het samenstellen van het kleuradvies wordt dikwijls gekeken naar de ondergrond. Zo zal een kwetsbare ondergrond vaker in lichte kleurstelling worden gebracht dan een minder kwetsbare. Dit i.v.m. temperatuur verschillen die kunnen optreden. Donkere kozijnen worden immers ’s zomers erg heet en kunnen daardoor eerder barsten gaan vertonen, als de ondergrond verzwakt is.

Onderkanten van goten en andere overstekken/overkappingen zullen eerder met een ‘open’ systeem worden afgewerkt, dit heeft te maken met vochtregulering, zodat de kwaliteit beter gewaarborgd blijft.

Kleuradvies kan ook worden afgestemd op bijvoorbeeld de andere helft van een dubbel woonhuis, op de omgeving, of het betreft bijvoorbeeld een monumentale woning. Voor monumentale panden wordt er vaak gegrepen naar historische (streek gebonden) kleuren zoals Geldersblauw, Drentsbruin, Engels- of Zweeds rood, Standgroen of Grachtengroen, gecombineerd met Zandsteengeel, Bentheimergeel, Mergelwit of Bonenwit. De kleuren Mergelwit en Bentheimergeel zijn ook voor nieuwere woningen populaire kleuren en goed te combineren.
Voor binnen schilderwerk wordt vaak gekozen voor lichte kleurstellingen of de eerder genoemde Mergelwit en Bentheimergeel.
De muren worden vaak nog iets afwijkend gekleurd. Toch bepalen de stoffering, gordijnen en meubels vaak de sfeer, de wanden zijn slechts decor.

Maar ook voor ‘licht’ onderhoud kunt u bij Voortjes schilders terecht. Hierbij adviseren wij vaak om voor een ‘anderhalf-schilderbeurt’ te kiezen. Dit betekend dat alleen de aangetaste delen extra aandacht krijgen zoals het openkrabben en opnieuw vullen van gebarsten verbindingen, het opnieuw kitten van naadjes of het gronden van bijgewerkte delen. Altijd wordt het geheel afgeschilderd afgeleverd.

Veel mensen valt het eigenlijk niet meer op, de vele kleuren waarmee wij dag in dag uit mee worden geconfronteerd. Toch bepalen kleuren voor een belangrijk deel de leefbaarheid van woon- en werkomgeving en hebben ze invloed op de gevoelens van mensen. Bovendien zorgen kleuren voor de nodige bescherming tegen invloed van buitenaf. Of het nu om schilderwerk voor binnen of buiten gaat, wij hebben altijd een passende oplossing voor u.

Staalboek

Wilt u er graag even in alle rust over nadenken? Geen probleem, wij leveren desgewenst ook de stalenboeken voor u aan. Voortjes-Schilders is één van de vier geselecteerde bedrijven in Nederland die in opdracht voor Miss Marple exclusieve wandafwerking aanbrengt. Voor uitgebreide keus aan exclusieve behangen: www.miss-marple.nl

Schildersbedrijf Voortjes voert werkzaamheden uit in o.a. Almere, Amersfoort, Baarn, Bilthoven, Bussum, Hilversum, Hoevelaken, Huizen, Maarssen en Nieuwegein.

Spuiten met H2O

In 2012 zijn wij als één van de eerste bedrijven in Nederland gestart met een vernieuwende manier van verf verwerken. Dit in samenwerking met Paint Center bv, leverancier van de Van Buuren Verf.

Door een nieuw ontwikkeld spuitsysteem brengen wij voor zowel bestaande als nieuwbouw schilderwerk het product H2O Spray aan d.m.v. spuiten, in een laagdikte tot 250 µm (mu in één laag). Zo wordt met één keer spuiten de kwaliteit en laagdikte behaald die de reguliere schildertechniek overstijgt, en dit op waterbasis.